• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions mogen meedoen aan topcompetitie in hockey

  De Red Lions kunnen zich verheugen op topduels.

  De Internationale Hockeyfederatie (FIH) heeft zondag een nieuwe topcompetitie voor landenteams gelanceerd. De Hockey Pro League gaat in 2019 van start. De Belgische mannenploeg is bij de 9 mannelijke deelnemers, de Red Panthers haalden de selectie niet.

  De hockeyfederatie wil meer wedstrijden van hoog niveau tussen landenteams en dat in volle stadions. "Landenploegen die het in een competitie in nationale stadions tegen mekaar opnemen, dat is uniek", klinkt het.

  Alle teams nemen het een keer thuis en een keer uit tegen mekaar op, en de wedstrijden vinden plaats tussen januari en juni. "We zijn trots om dit te kunnen aankondigen, want we werken er al vier jaar aan", zegt de hockeyfederatie.

  De Belgische hockeybond is heel blij dat de Red Lions mogen deelnemen. Maar is "ontgoocheld" dat de Belgische vrouwen niet bij de 9 gelukkige landen zijn.