• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton krijgt krop in de keel na geschenk van de familie Senna

  Hamilton werd na de kwalificaties verrast.

  Lewis Hamilton (32) schreef gisteren weer een beetje geschiedenis in de kwalificaties van de GP F1 van Canada. De Brit veroverde er zijn 65e poleposition, een evenaring van zijn grote idool Ayrton Senna. Na de kwalificaties kreeg Hamilton een originele helm van Senna.

  Lewis Hamilton werd na de kwalificaties geïnterviewd in bocht 2 van het circuit van Montreal. De speaker had voor Hamilton nog een verrassing in petto: Hamilton kreeg een helm overhandigd die F1-legende Ayrton Senna destijds nog gedragen heeft, een cadeautje van de familie Senna.

  "Dit is echt fantastisch. Ik ben sprakeloos", reageerde Hamilton, die zichtbaar aangedaan was. Ayrton Senna was het grote idool van Hamilton. De Braziliaan werd drie keer wereldkampioen en overleed in 1994 tijdens de Grote Prijs van San Marino.

  Lewis Hamilton ontvangt een originele helm van Ayrton Senna

  Hamilton evenaarde Senna: 65 poles