• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabio Capello gaat miljoenen opstrijken in China

  Capello zwaaide in juli 2015 af als Russisch bondscoach.

  Niet enkel voetballers, maar ook trainers worden met het grote geld naar China gelokt. Fabio Capello gaat voor een riant salaris aan de slag bij Jiangsu Suning, de vicekampioen van vorig seizoen.

  De 70-jarige Capello heeft op zijn palmares vijf Serie A-titels, een Champions League-triomf en twee La Liga-kampioenschappen staan, maar sinds hij twee jaar geleden de bons kreeg bij Rusland leek hij te genieten van zijn pensioen.

  De Chinese eersteklasser Jiangsu Suning overtuigde hem met een contract van 18 maanden een salaris van naar verluidt 10 miljoen euro om weer aan het werk te gaan. "Fabio Capello gaat zeker hoogstaande ideeën en methodes meebrengen om onze club en het voetbal in China naar een hoger niveau te brengen", motiveerde de club zijn keuze.

  Jiangsu Suning werd vorig jaar tweede in de Chinese SuperLeague, maar heeft dit seizoen zijn start volledig gemist. Het staat slechts 12e (op 14 ploegen). Bij de club krijgt de Italiaan onder meer de Brazilianen Ramires (ex-Chelsea) en Alex Teixeira (Sjachtjor Donjetsk) onder zijn hoede.