• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Rouche Ricardo Sa Pinto moet Standard weer op de rails krijgen

  Sa Pinto speelde in het seizoen 2006-2007 voor Standard.

  Standard heeft Ricardo Sa Pinto aangeworven als coach. De Portugese ex-international sloot in 2007 zijn spelerscarrière af bij de Luikenaars, waarna hij als trainer aan de slag was bij onder meer Sporting Lissabon en Rode Ster Belgrado.

  Na het ontslag van Aleksandar Jankovic nam Standard uitgebreid de tijd om een nieuwe hoofdtrainer te zoeken. Uiteindelijk kwam de naam van Ricardo Sa Pinto dus uit de Luikse hoge hoed.

  De intussen 44-jarige ex-aanvaller maakt de overstap van het Griekse Atromitos, waar hij nog maar sinds de winterstop aan het roer stond.

  Sa Pinto maakte als speler vooral furore bij Sporting Lissabon. Hij sloot zijn rijkgevulde spelerscarrière in 2007 af bij Standard, waarmee hij derde werd in de Jupiler Pro League.

  De trainerscarrière van Sa Pinto is tot dusver niet zo'n onverdeeld succes. Zijn verblijven bij Leira, Sporting Lissabon, Rode Ster Belgrado, OFI Kreta, Atromitos Athene, Belenenses en Al-Fateh bleven steeds beperkt tot enkele maanden tot een jaar.

  Standard heeft wel een groot vertrouwen in de Portugese coach: "Tien jaar na zijn eerste passage aan de boorden van de Maas als speler, keert Sa Pinto terug als hoofdcoach, met dezelfde vastberadenheid, motivatie en grinta waarvoor we hem kennen", luidt het persbericht op de clubwebsite.