• home
 • video
 • pas verschenen

  Engeland klopt Venezuela in de finale van het WK U20

  Engeland kroont zich tot wereldkampioen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Engeland heeft het WK voetbal voor -20-jarigen gewonnen. De Engelse nationale ploeg klopte Venezuela in de finale met het kleinste verschil.

  Venezuela schopte het verrassend tot in de finale in Suwon (Zuid-Korea). Het maakte het Engeland ook knap lastig, maar de Engelsen konden dankzij een doelpunt van Everton-spits Calvert-Lewin in de 35e minuut met een 1-0-voorsprong rusten.

  Diep in de tweede helft kreeg Venezuela dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Woodman pareerde de strafschop van Penaranda. 1-0, goed voor de eerste Engelse wereldtitel op alle niveaus sinds 1966.

  De hoogtepunten van de finale tussen Engeland en Venezuela