Ga naar de inhoud

Desalle is beste modderduivel in Rusland, Van Horebeek out met vingerbreuk

 zo 11 juni 2017 16:53
Clément Desalle is de primus in Rusland.
Clément Desalle heeft de GP van Rusland gewonnen. De Belg was op zijn Kawasaki de slimste op het modderige circuit in Orlyonok. Desalle klimt naar de tweede plaats in de WK-stand en nadert ook op leider Antonio Cairoli.

Het parcours in Rusland werd voor de start van de GP herschapen in een modderglijbaan door de hevige regenval. In de eerste reeks voelde vooral Jeffrey Herlings zich in zijn sas, na een inhaalrace won hij de reeks voor Antonio Cairoli en Clément Desalle.

In de tweede reeks kwamen Herlings en Cairoli er niet aan te pas. Romain Fèbvre vertrok als een pijl uit een boog en leek op weg naar de reekszege, maar in slotfase botste hij op een achterligger.

Daarvan profiteerde Desalle optimaal. Onze landgenoot haalde de dubbelslag binnen: reekszege en eindzege. Voor Desalle is het de tweede GP-zege op een rij.

"Heel moeilijke race, maar ik ben kalm gebleven. Ik heb me geconcentreerd op mijn eigen lijnen en ik kon profiteren van de fout van Fèbvre. Net daarvoor was ik nochtans zelf ten val gekomen", zei Desalle.

Van Horebeek brak vinger bij kwalificaties

Jeremy Van Horebeek, de vierde in de WK-stand, kon zijn kansen niet verdedigen. Hij brak zaterdag de wijsvinger van zijn rechterhand bij een val in de kwalificaties. De breuk werd in het gips gelegd, bij zijn terugkeer in België zal meer bekend zijn over zijn afwezigheid.

"Ik voelde me goed en maakte een goeie start, maar in de eerste bocht ging ik met enkele andere jongens tegen de grond. Wat kan ik zeggen? Ik was vierde in het WK, dus dit is een tegenslag. Maar het gebeurt. Gajser en Bobrysjev waren ook geblesseerd, nu is het mijn beurt. Dat is het leven."

Uitslag reeks 1

1. Jeffrey Herlings (Ned-KTM)
2. Antonio Cairoli (Ita-KTM)
3. Clément Desalle (Kawasaki)
4. Max Anstie (GBr-Husqvarna)
5. Gautier Paulin (Fra-Husqvarna)
10. Romain Fèbvre (Fra-Yamaha)
14. Ken De Dycker (Suzuki)

Uitslag reeks 2

1. Clément Desalle (Kawasaki)
2. Romain Fèbvre (Fra-Yamaha)
3. Gautier Paulin (Fra-Husqvarna)
8. Jeffrey Herlings (Ned-KTM)
9. Antonio Cairoli (Ita-KTM)
12. Ken De Dycker (Suzuki)

Eindstand GP van Rusland

1. Clément Desalle - 45 punten
2. Jeffrey Herlings - 38
3. Gautier Paulin - 36
4. Max Ainstie - 34
5. Antonio Cairoli - 34
6. Romain Fèbvre - 33
13. Ken De Dycker - 16