• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus: "De Tour van 2019 is mijn stoute droom"

  Laurens De Plus reed met de Giro zijn eerste grote ronde.

  In Nederland kan de pret niet op na de Giro-winst van Tom Dumoulin, maar hoe zit het met de Belgische rondetalenten? Laurens De Plus (21) is een van de Belgische ruwe diamanten.

  "Je moet een beetje leven als een pater"

  Laurens De Plus (Quick-Step Floors) beëindigde twee weken geleden de Ronde van Italië op de 24e plaats. De Giro was de eerste grote ronde in de carrière van de beloftevolle De Plus.

  "Mijn eerste grote ronde uitrijden, dat is een droom die uitkwam", vertelt De Plus in "De Ochtend" op Radio 1. "Ik heb er gevoeld dat een grote ronde me moet liggen."

  "Ik heb drie weken redelijk constant gepresteerd en in de derde week was het nog niet op. Het is goed voor de toekomst, maar de weg is nog lang."

  "Het verschil tussen een 20e plaats en een plek in de top 5 is groot. Maar ik zal er alles aan doen: ik probeer veel op hoogtestage te gaan en zal op mijn voeding letten. Je moet een beetje leven zoals een pater en dat is niet iedereen gegeven."

  "Froome en Contador: dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet"

  In Nederland is de weelde groot, België hunkert naar een ronderenner. "Maar wij hebben meer klassieke renners en zo is iedereen tevreden", lacht De Plus.

  "De laatste jaren wordt er meer naar de klimmers gekeken, maar we mogen ons niet te veel druk opleggen. Het is niet altijd zo simpel als het er uitziet. Als je Froome en Contador op tv ziet rijden, dan lijkt dat gemakkelijk, maar dat is het niet."

  "De Tour start niet elk jaar in België"

  Laurens De Plus had het ook nog over zijn "stoute droom": "Over twee jaar start de Tour in Brussel. Dan hoop ik er echt bij te zijn. Ik heb er in de ploeg nog niet over gepraat, maar zal dat wel aankaarten. De Tour start niet elk jaar in België."