• home
 • video
 • pas verschenen

  België is Europees snookerkampioen in landencompetitie bij vrouwen

  Wendy Jans wint de landencompetitie samen met Cathy Dehaene.

  Daags na haar individuele Europese titel heeft Wendy Jans aan de zijde van Cathy Dehaene ook in de landencompetitie de hoofdprijs weggekaapt. In een ultraspannende finale haalden de Belgen het met 4-3 van Rusland.

  Tien jaar geleden mocht België zich al eens Europees snookerkampioen in de landencompetitie voor vrouwen noemen. Wendy Jans stond toen samen met Isabelle Jonckheere in het winnende kamp.

  Vandaag was Cathy Dehaene de kompaan van Jans in het Albanese Shënghjin. In een spannende eindstrijd tegen Rusland wonnen de Belgen met één frame verschil. Rusland won de beide dubbelwedstrijden, maar drie gewonnen frames van Jans en één framewinst van Dehaene bezorgden België alsnog de Europese titel.

  België - Rusland: 4-3

  Wendy Jans / Cathy Dehaene - Dario Sirotina / Anastasia Nechaeva: 25/56 - 77(48)/0 - 25/63 - 55/45 - 59/39 - 27/61 - 63/19