• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Belgen hebben te weinig de mentaliteit van Ronaldo"

  "Er moet nog een stap gezet worden om iets te bereiken."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Er moet nog een stap gezet worden om iets te bereiken."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Rode Duivels hebben gisteren de drie punten meegenomen uit Estland. Echt in de problemen kwamen de Belgen niet, maar analisten Wesley Sonck en Franky Van der Elst waren niet overtuigd. "Ik denk wel dat we mogen zeggen dat het iets meer mag zijn."

  De Rode Duivels leken op sommige momenten met de handrem op te spelen en dat veroorzaakte ergernis bij analist Wesley Sonck. "De Bruyne was een van de weinigen die zich druk maakte. De rest dacht: "Het is al goed jongen, straks is het vakantie.""

  "Dat hebben wij te weinig: spelers die willen winnen en die willen scoren tegen zo'n tegenstander. Er was te weinig infiltratie. Als je in de zestien wil geraken, dan krijg je kansen."

  Sonck haalde de beelden erbij. "Dit is het strafste voorbeeld. Lukaku die niet meeloopt en ook nog van buiten de box zijn hand opsteekt. Ik weet niet wat hij wou zeggen, misschien "Hé, ik speel in dezelfde ploeg"."

  "Stel dat Ronaldo daar zou staan. Die heeft alles al gewonnen, maar wil nog altijd in elke wedstrijd scoren. Die mentaliteit hebben wij niet en dat heb je nodig in zulke wedstrijden. Ik denk wel dat we mogen zeggen dat het iets meer mag zijn. Deze groep heeft zo veel talent en mogelijkheden."

  "Er moet nog een stap gezet worden om iets te bereiken"

  Franky Van der Elst was het grotendeels eens met zijn collega in de studio.  "Het zijn allemaal topspelers, maar als geheel moet er nog meer uitkomen. Er moet nog een stap gezet worden om iets te bereiken."

  Van der Elst had wel een kanttekening. "Het was wel een vervelende wedstrijd om te spelen. De meeste spelers hadden al op het strand gelegen en moeten dan terugkeren voor die duels. Dan moet je toch weer de knop omdraaien."