• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen teleurgesteld over tactiek AG2R: "Ik had de rit kunnen winnen"

  Naesen werd gegrepen op de slotklim.

  Oliver Naesen reed gisteren een hele dag in de aanval in de Dauphiné. Maar in het peloton was het uitgerekend zijn eigen ploeg, AG2R, die een groot deel van het werk opknapte in de achtervolging. Onze landgenoot werd zo ingerekend op de slotklim. "Als ik zeg dat ik me goed voel, bedoel ik dat ik de rit kan winnen."

  AG2R bleef gisteren met lege handen achter in de zesde rit van de Dauphiné. Het team besloot de kaart van klassementsman Romain Bardet te trekken en jaagde daarom op een kopgroep met daarin Oliver Naesen. Bardet kon het niet afmaken en Naesen werd achtste.

  "Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar ik betreur hoe het gelopen is. Het team ook denk ik", zei een teleurgestelde Naesen aan L'Equipe.

  "Als je een klasbak als Bardet in de ploeg hebt, is het logisch dat ze voor hem rijden. Ik ben geen klimmer dus ik was niet de kopman. Maar als ik zeg dat ik me goed voel, betekent dat dat ik me écht goed voel."

  "Ik begrijp dat het niet eenvoudig is om vertrouwen te hebben in een klassieke renner in een rit zoals gisteren. Dat was de keuze van de ploeg, maar het is echt heel spijtig. Ik ben nog nieuw in het team dus misschien weten ze nog niet goed wat ik kan wanneer ik me goed voel."

  "Als ik zeg dat ik me goed voel, bedoel ik dat ik de rit kan winnen."

  Bardet: "Oliver en ik moeten hierover praten"

  Naesen en Bardet delen een kamer in Frankrijk. "Oliver is een vriend. We moeten hierover praten", zei Bardet. "Hij is heel sterk, maar hij is niet echt de beste klimmer van de ploeg. Hij had vooraf ook niet echt gezegd dat hij zich vooraan wou mengen."

  "We moeten evalueren of we de juiste keuzes gemaakt hebben. Als je niets doet, kan je niets verkeerd doen. Ik voelde me goed, maar ik ben op een ijzersterk Astana gebotst."

  "Het is goed dat dit nu gebeurt. De Dauphiné is een goeie plek om automatismen te kweken binnen de ploeg met het oog op de Ronde van Frankrijk."