• home
 • video
 • pas verschenen

  Lindelöf is eerste zomertransfer van Manchester United

  Victor Lindelöf in het shirt van Benfica.

  Manchester United heeft Victor Lindelöf losgeweekt bij Benfica. De club van Jose Mourinho zou zo'n 40 miljoen euro betalen voor de Zweedse verdediger.

  Victor Lindelöf werd al een tijdje in verband gebracht met Manchester United, maar de jongste dagen kwam de transfer in een stroomversnelling. Volgens de Engelse pers zou United om en bij de 40 miljoen euro op tafel leggen voor de verdediger.

  Lindelöf (22) speelt al sinds 2011 voor Benfica, dat de Zweed op jonge leeftijd wegplukte bij Vasteras. Via de jeugdopleiding van de club knokte de verdediger zich een weg naar het eerste elftal. Sinds het seizoen 2015-2016 was hij er een vaste waarde.

  De Zweed moet wel nog medisch gekeurd worden bij United. Als alle formaliteiten afgerond zijn, wordt hij de eerste zomertransfer van Mourinho.