• home
 • video
 • pas verschenen

  Honda: "Kunnen niets beloven voor nieuwe motor"

  Stoffel Vandoorne heeft nog geen nieuwe Honda-motor in Canada.

  Ondanks eerdere beloftes heeft Honda geen nieuwe motor voor Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso klaargestoomd voor de GP van Canada. "We zijn hard aan het werken, maar ik kan niets beloven", zegt Honda-baas Yusuke Hagesawa. Hoe reageert McLaren?

  De druk op Honda wordt groter en groter. Eerder deze week had McLaren-directeur Zak Brown gezegd dat de tandem McLaren-Honda niet succesvol was. Hij liet ook uitschijnen dat een breuk tot de mogelijkheden behoort.

  "Het is spijtig dat we McLaren nog niet hebben kunnen overtuigen dat we een competitieve motor kunnen bouwen", zegt Hagesawa. "We zijn hard aan het werken in Japan, maar ik kan niets beloven."

  Honda had nochtans laten weten dat Alonso na zijn uitstapje naar de Indy 500 een vernieuwde motor zou krijgen. "Pas als we 100 procent zeker zijn, komen we met de motor naar buiten."

  Alonso, die gisteren weer motorproblemen had, deed zelf ook nog zijn duit in het zakje. "Als ik niet zie dat we een winnende auto hebben in september, dan verlaat ik McLaren en Honda."