• home
 • video
 • pas verschenen

  Cleveland roept Golden State halt toe in NBA-finale

  LeBron James was weer goed voor een triple-double.

  De Cleveland Cavaliers leven nog. In de vierde wedstrijd van de NBA-finale bezorgden James en co de Golden State Warriors hun eerste nederlaag van de NBA-play-offs. De stand is nu 3-1, maandag krijgt Golden State in Oakland een nieuwe kans om de klus te klaren.

  Bekijk de 5 topmomenten uit Game 4

  Records, incidenten en de eerste nederlaag voor Golden State

  De sterren van Cleveland kwamen geprikkeld op het terrein na enkele scherpe uitspraken van Golden State. LeBron James liet opnieuw een triple double (31 punten, 10 rebounds en 11 assists) noteren en Kyrie Irving was goed voor 40 punten.

  Cleveland maakte maar liefst 86 punten in de eerste helft en hield daarna Golden State af in een wilde tweede helft. Die tweede helft stond bol van de incidenten: technische fouten en een opstootje tussen James en Kevin Durant.

  Geen enkel team heeft ooit een 3-0-achterstand goedgemaakt in de NBA-play-offs. Maar Cleveland was vorig jaar het eerste team dat kampioen werd na een 3-1-achterstand in de NBA-finale. "We zullen blijven vechten. 'Believeland zal nooit opgeven", zei Cavs-coach Tyronn Lue.

  NBA-finale: Golden State-Cleveland: 4-1
  1.Golden State-Cleveland113-91
  2.Golden State-Cleveland132-113
  3.Cleveland-Golden State113-118
  4.Cleveland-Golden State137-116
  5.Golden State-Cleveland129-120

  LeBron James steekt Magic Johnson voorbij