• home
 • video
 • pas verschenen

  Appelmans over vrouwentoernooi: "We hebben de grote namen gemist"

  Een van deze twee vrouwen wint zaterdag Roland Garros.

  De vrouwenfinale op Roland Garros wordt een strijd tussen Simona Halep en Jelena Ostapenko. "Voor Halep is dit een gouden kans: ze kan een 1e grandslamtoernooi winnen én nummer 1 van de wereld worden." Kijk om 15u live naar de finale op Eén of sporza.be.

  "Geen Serena Williams (zwanger), geen Maria Sjarapova (niet geplaatst): dit toernooi was een uitgelezen kans voor enkele nieuwe meisjes om zich in de kijker te spelen", legt Sabine Appelmans.

  "We missen die grote namen, want de mensen zien graag een grote naam in de finale. Maar echte tenniskenners moeten Halep toch al kennen en ze spelen allebei leuk tennis."

  "Halep is een van de beste gravelspeelsters op het circuit en dat heeft ze op Roland Garros bewezen. Er staat heel veel op het spel voor haar, ze kan een eerste grandslamtoernooi winnen én ze kan de nummer 1 van de wereld worden."

  "Ik denk dat ze een heel grote kans maakt, want ze heeft meer ervaring dan Ostapenko. Het enige wat kan gebeuren is dat Ostapenko de match van haar leven speelt, omdat ze toch niets te verliezen heeft."

  "Ostapenko slaat hard en heeft enorm veel lef"

  Hoe moeten we die 20-jarige Letse inschatten? "Het is een jongedame met heel veel potentieel. Voor het toernooi behoorde ze al tot de schaduwfavorieten. Zij is zo een van die jonge meisjes die hard tegen een bal kunnen slaan en die enorm veel lef hebben. Zij speelt het nieuwe, moderne tennis."

  "Ze lijkt me ook iemand die nog alles aan het ontdekken is en die plezier heeft in haar tennisleven. Ze is heel goedlachs en toont veel emotie op de baan."

  Appelmans: "Er staat veel op het spel voor Halep"