• home
 • video
 • pas verschenen

  "Benoot klimt uitstekend in de Dauphiné, maar focus blijft bij klassiekers"

  Tiesj Benoot eindigde vandaag 16e op Alpe d'Huez.

  Daags voor de slotrit prijkt Tiesj Benoot (Lott-Soudal) op de 13e plaats in de Dauphiné. "Dat hij vandaag maar 10 seconden achter Froome eindigde, is natuurlijk goed voor zijn moreel", zegt ploegleider Marc Wauters.

  "Benoot moest beter klimmen omdat hij Tour-debuut maakt"

  Achter de grote kanonnen spreekt Tiesj Benoot aardig zijn woordje mee in de bergritten van de Dauphiné. "Tiesj houdt goed stand in de groep van de klimmers", zegt ploegleider Marc Wauters.

  "Dat is veelbelovend. Omdat Tiesj straks zijn Tour-debuut maakt, moest hij beter bergop rijden. En dat doet hij nu uitstekend. De Dauphiné is een kleine Tour, maar het is afwachten hoe Tiesj reageert op 3 weken koersen. Dat hij vandaag maar 10 seconden achter Froome eindigt, is natuurlijk goed voor zijn moreel."

  Of Benoot zijn focus van de klassiekers moet verleggen naar de rittenkoersen? "Hij klimt nu goed. Maar ik denk dat het accent van Tiesj nog altijd in het voorjaar ligt", zegt Wauters.

  Marc Wauters over:

  • Jelle Vanendert (foto, 4e in de rit): "De voorbije dagen heeft Jelle veel op kop gereden in dienst van gele trui De Gendt, vandaag mocht hij zijn kans grijpen. 4e op Alpe d’Huez is een goede prestatie. Jelle heeft zich heel goed verweerd in de vlucht."
  • Chris Froome (die vandaag een tikje kreeg): "Het is nog een maand voordat we hier weer in de bergen rijden tijdens de Tour. Zijn de anderen niet te vroeg in vorm? Schrijf Froome niet af, omdat hij nu iets minder is. Volgens mij is hij nog altijd de grootste kanshebber voor de Tour-winst."