• home
 • video
 • pas verschenen

  Willy Sagnol wordt hulptrainer van Ancelotti bij Bayern München

  Sagnol in 2008 in duel met RSCA-speler Serhat Akin.

  Bayern München staat erom bekend zijn (ex-)spelers naar waarde te schatten. De Fransman Willy Sagnol, die 9 jaar voor Bayern speelde, keert terug naar de club en krijgt een functie in de sportieve staf.

  Willy Sagnol wordt bij Bayern de rechterhand van Carlo Ancelotti, die na het seizoen twee van zijn assistenten zag vertrekken. Ancelotti had om een vervanger gevraagd die het huis kende en al wat ervaring als trainer had.

  Aan die twee voorwaarden voldoet Sagnol met verve. Tussen 2000 en 2009 verdedigde de Franse rechtsachter de kleuren van Bayern. In 2001 won hij met de club de Champions League. Na zijn carrière was de intussen 40-jarige Sagnol trainer van de Franse U21 en de Franse eersteklasser Bordeaux.

  Tweets: