• home
 • video
 • pas verschenen

  Raonic neemt afscheid van coach Krajicek

  Raonic wou met Krajicek de laatste stap naar grandslamwinst zetten.

  De samenwerking tussen de Canadees Milos Raonic (ATP-6) en zijn coach Richard Krajicek zit erop. Raonic maakte de beslissing gisteravond bekend op Twitter. De ambities van het duo werden niet bereikt.

  In december vonden Raonic en Krajicek elkaar. Met de Nederlandse Wimbledonwinnaar van 1996, die ook het toernooi van Rotterdam organiseert, hoopte de Canadees de laatste stap te zetten naar grandslamwinst. Die komt er evenwel samen niet.

  Op de wereldranking zakte Raonic de voorbije maanden van drie naar zes. In negen toernooien speelde hij twee keer de finale.

  Vorig jaar speelde de 26-jarige Canadees zijn eerste en enige grandslamfinale in Wimbledon, maar om nu beter te doen is Krajicek niet gegund.

  "Het was een gezamenlijke beslissing om te stoppen. Ik wil Richard bedanken om mijn spel te verbeteren, voor zijn toewijding en zijn professionalisme. Ik wens hem het beste", zegt Raonic, die in Roland Garros in de vierde ronde strandde. In de eerste ronde in Parijs wipte hij Steve Darcis.

  Krajicek was een extra coach voor de Canadees, die ook bleef samenwerken met Riccardo Piatti, zijn trainer van jaren.

  Tweets van Raonic: