• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook meegereisde Belgische fans tonen voetbalkunsten tegen Esten

  Video player inladen ...
  0 / 0
  1.400 Belgische supporters zijn afgezakt naar Estland om de Rode Duivels te steunen vanavond. Het wordt langzaam een traditie dat de fans ook zelf een wedstrijd spelen tegen de fans van de tegenstander van de Rode Duivels. We kunnen alleen maar hopen dat de Rode Duivels het voorbeeld van de fans volgen tegen Estland.

  Om maximale beleving te halen uit een wedstrijddag van de Rode Duivels organiseert fanclub 1895 regelmatig voetbalwedstrijden voor de eigen leden tegen supporters uit andere landen. "Het idee komt van de Schotse supporters. Daar hebben we de mosterd gehaald", zegt Tijs Cools.

  "We proberen dit elke thuis- en uitmatch te organiseren. Zo amuseren we ons ook voor de match. Onlangs hebben we dat ook in Sotsji gedaan."

  De fans spelen twee keer 35 minuten. Tegen Estland met succes. De Belgen wonnen vrijdagmiddag met 3-4.

  België komt op voorsprong dankzij een knappe kopbalgoal

  Video player inladen ...

  De 1-3 komt er na een penalty

  Video player inladen ...