• home
 • video
 • pas verschenen

  Marianne Vos breekt sleutelbeen in Britse rittenkoers

  Marianne Vos mag wellicht een kruis maken over de Giro.

  Het zit Marianne Vos de laatste jaren niet mee. In de Women's Tour in Engeland kwam ze zwaar ten val. Vos, die 2e stond in de stand, reed de etappe nog wel uit, maar in het ziekenhuis werd een gebroken sleutelbeen vastgesteld.

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Marianne Vos, tot de massasprint in Royal Leamington Spa. In de laatste kilometer kwam Vos ten val. Gehavend kroop ze weer op haar fiets en bolde ze over de finish.

  Vos werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht voor scans. Die toonden aan dat ze haar rechtersleutelbeen heeft gebroken. Wellicht moet de 30-jarige Nederlandse een streep trekken door haar deelname aan de Giro voor vrouwen, die ze al 3 keer wist te winnen.