• home
 • video
 • pas verschenen

  Het kleine Benevento speelt volgend seizoen eerste keer in de Serie A

  Groot feest in Benevento.

  De kleine Zuid-Italiaanse stad Benevento staat op zijn kop. De lokale ploeg heeft zich na een tweede opeenvolgende promotie verzekerd van een ticket voor de hoogste voetbalklasse.

  Donderdagavond dwong Benevento een kaartje voor de Serie A af door in de finale van de play-offs met 1-0 te winnen van Carpi. Die kleine overwinning volstond na het 0-0-gelijkspel uit de heenwedstrijd.

  De Roemeense aanvaller George Puscas, die wordt uitgeleend door Inter, maakte het beslissende doelpunt.

  Voor Benevento is het de tweede opeenvolgende promotie. In het reguliere seizoen was de club als vijfde geëindigd in de Serie B, goed voor een plaats in de play-offs.

  Na eerst Spezia en Perugia te hebben verslagen, werd vervolgens Carpi in het ootje genomen. Kampioen SPAL 2013 en Hellas Verona waren als nummers 1 en 2 in het klassement al zeker van promotie naar de Serie A.

  Kleine stad in het zuiden van de laars

  Benevento ligt in de Zuid-Italiaanse regio Campanië, zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Napels. Ten tijde van de Romeinen heette de stad Malventum. Restanten van die periode zijn nog altijd te bewonderen in Benevento. De stad telt iets meer dan 60.000 inwoners. De voetbalclub werd opgericht in 1929. De kleuren zijn geel en rood.

  Facebook-posts met sfeervideo: