• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert 3 jaar langer bondscoach: "Er waait een frisse wind bij de nationale ploeg"

  De Weert (rechts) in gesprek met één van zijn renners.

  Kevin De Weert heeft vandaag zijn overeenkomst met Belgian Cycling verlengd tot 2020. "We zijn blij met het werk dat hij tot dusver heeft geleverd", klinkt het bij de wielerbond.

  De Weert volgde in februari 2016 Carlo Bomans op als bondscoach. Bondsvoorzitter Tom Van Damme is blij met de verlenging van het contract van De Weert. "We zijn blij met het werk dat hij tot dusver heeft geleverd", lezen we op de website van Belgian Cycling.

  "De komst van Kevin De Weert zorgde voor een nieuw dynamisme en enthousiasme in de rangen van Belgian Cycling. Er waait een frisse wind bij de nationale ploeg, een spirit die ons erg bevalt."

  "Die vernieuwde drive kwam het beste tot uiting op het WK op de weg in Qatar. De collectieve prachtprestatie van het team verbaasde vriend en vijand tijdens die befaamde passage door de woestijn."

  "Komt daar nog bij dat De Weert als coach Greg Van Avermaet tijdens de Olympische Spelen in Rio naar dé medaille van alle medailles leidde en dat Victor Campenaerts onder zijn hoede EK-zilver pakte in de tijdrit. Als coach nam hij een blitzstart."

  De mededeling op Twitter: