• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilander: "Djokovic staat weer met zijn voeten op planeet aarde"

  Djokovic zal zijn titel in Parijs niet verlengen.

  Dominic Thiem zorgde gisteren voor een shock op Roland Garros door titelverdediger Novak Djokovic te overklassen. "Hij vecht met zichzelf", zegt oud-tenniskampioen Wilander over de Serviër. "Hij is de voorbije acht jaar nog nooit zo ver verwijderd geweest van zijn beste vorm."

  Mats Wilander, de Zweedse ex-nummer 1, zat gisteren in de tribunes tijdens de match van Djokovic en gaf bij Eurosport zijn mening over de nederlaag van de Serviër. "Het was vreemd. Hij vocht met zichzelf en maakte niet de juiste keuzes op de baan. Hij moest over alles nadenken en speelde niet op gevoel."

  "Natuurlijk maakte Thiem het hem niet gemakkelijk. Die speelde heel goed, maar hij geloofde er ook meer in. Djokovic zag er oncomfortabel uit. Hij leek echt niet te weten van welk hout pijlen te maken."

  "Hij zakt naar plaats drie op de ranglijst en is al zijn grandslams kwijt. Dat is plots een heel normaal leven voor iemand als Djokovic. Hij zal weer met zijn voeten op planeet aarde staan nu. En hij is toch een hele tijd ergens anders geweest. Hij is de voorbije zeven of acht jaar nog nooit zo ver verwijderd geweest van zijn beste niveau."

  "Het is normaal dat er een punt komt in je carrière dat het plots iets minder loopt. Dat gebeurt bijna bij alle spelers. Hij moet nu veel nadenken. Hij weet dat er iets niet klopt. De keuzes die hij nu maakt, zijn geen keuzes van het hart. Dat was vroeger wel zo. Hij is zoekende."

  Ook John McEnroe klinkt hard: "Hij gaf op"