• home
 • video
 • pas verschenen

  Ligt de grasmat in Estland er echt zo "crimineel" bij?

  De grasmat in de A. Le Coq Arena.

  De Rode Duivels kijken morgenavond Estland in de ogen in de A. Le Coq Arena, waar 10.500 supporters de wedstrijd zullen bijwonen. Het veld in Tallinn ligt er alvast niet al te best bij.

  Bondscoach Roberto Martinez uitte gisteren al zijn bezorgdheid over het veld in Tallinn. Martinez verwees naar de oefeninterland van eind maart tussen Estland en Kroatië, waarbij de Kroaat Marko Pjaca een zware knieblessure opliep, wellicht door de erbarmelijke staat van het veld.

  Landgenoot Ivan Perisic (ex-Club Brugge) wond er enkele maanden geleden geen doekjes om. "Dit veld was crimineel", zei de Kroaat.

  Een eerste inspectie van het veld in Tallinn leert ons dat de grasmat in de A. Le Coq Arena er inderdaad hobbelig bij ligt. Eén hoek van het veld oogt bijzonder slecht.

  De Rode Duivels trainen vanavond nog op de grasmat van het stadion, maar zullen een deeltje van het veld niet mogen betreden. Die strook krijgt extra verzorging met warmtelampen. Het stadion zal met 10.500 fans overigens uitverkocht zijn. Er zijn ook 1.300 Belgische fans meegereisd.

  Enkele foto's van de grasmat in Estland