• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan Leko is de nieuwe coach van Club Brugge

  Ivan Leko tekent een contract voor 2 jaar.

  Ivan Leko keert terug naar Club Brugge, maar nu als trainer. Leko volgt bij blauw-zwart Michel Preud'homme op. Hij tekent er een contract voor 2 jaar. "We hebben niet enkel naar namen gekeken in onze zoektocht", verantwoordt CEO Mannaert de keuze voor de vrij onervaren Leko.

  Ivan Leko is kind aan huis bij Club Brugge, waar hij van 2005 tot 2008 een vaste waarde was op het middenveld. Als trainer begon hij bij OH Leuven, maar dat werd geen onverdeeld succes. Bij STVV liet de Kroaat zien toch over de kwaliteiten van een topcoach te beschikken. Hij verloor met de club de finale van Play-off II.

  "Met Leko kiest Club Brugge voor een jonge, ambitieuze trainer die het huis én de Belgische competitie kent", schrijft Club op zijn website.

  "Leko bewees bij Sint-Truiden een coach te zijn met veel troeven. Hij kan ook terugvallen op een rijke internationale ervaring, bij Hajduk Split, Malaga, als Kroatisch international en natuurlijk bij Club Brugge."

  "Bij STVV had Leko 3 Brugse huurlingen onder zijn hoede, waardoor hij extra op de Brugse radar verscheen. Leko staat voor fris en offensief voetbal."

  Mannaert: "We hebben niet enkel naar namen gekeken"

  "We staan aan het begin van een nieuwe cyclus bij Club Brugge", zegt CEO Vincent Mannaert. "We hebben niet enkel naar namen gekeken in onze zoektocht naar een nieuwe coach, maar naar de juiste match en de juiste capaciteiten. Zo kwamen we uit bij Ivan Leko."

  "Hij bewees bij STVV dat hij een hecht blok kan smeden en goeie resultaten kan halen. We volgden zijn prestaties met extra aandacht door de Brugse huurlingen. Hun progressie was opvallend, net zoals de organisatie bij STVV onder Leko."

  "We hebben er alle vertrouwen in dat Ivan een positieve bijdrage kan leveren aan de Club en heten hem opnieuw van harte welkom bij de Club!"

  STVV: "Club Brugge betaalde de opstapclausule"

  Ivan Leko tekende nog maar onlangs een nieuw, verbeterd contract bij STVV, maar toch is hij er na één seizoen al weg. "Club Brugge wou de opstapclausule betalen", laat STVV weten.

  "We nemen met gemengde gevoelens afscheid van onze trainer. We vinden het jammer dat hij zijn opdracht niet kon afmaken, maar zijn ook trots dat een Belgische topclub hem overneemt."

  Steekkaart Ivan Leko

  Geboren: 07/02/1978 in Split (Kro)

  Carrière als speler:

  1995-2001: Hajduk Split (Kro) (met korte uitleenbeurt aan HNK Trogir)
  2001-2005: Malaga (Spa)
  2005-2008: Club Brugge
  2008-2009: Germinal Beerschot
  2009-2014: Lokeren

  Carrière als coach:

  2014-2014: OH Leuven
  2015-2016: PAOK (als assistent)
  2016-2017: STVV
  2017- ... : Club Brugge