• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Costa: "Ik pas niet in plannen van Conte"

  Costa: "Mijn relatie met de coach was slecht dit seizoen."

  Diego Costa denkt na over zijn onmiddellijke toekomst. De Chelsea-spits had met 20 goals een groot aandeel in de titel, maar zijn relatie met coach Antonio Conte is niet goed. Na de interland Spanje-Colombia vertelde Costa dat de Italiaan hem een bericht heeft gestuurd dat hij niet in zijn plannen bij Chelsea past.

  Conte mag zijn handen kussen dat hij het voorbije seizoen Costa in zijn ploeg had. De 28-jarige Spaanse international maakte in 35 competitieduels liefst 20 goals en vaak het verschil. Het hele seizoen speculeerde de Engelse media nochtans op een slechte relatie tussen speler en coach.

  Na de 2-2 in de oefeninterland gisteravond in Murcia nam Costa geen blad voor de mond: "Conte heeft me een bericht gestuurd dat ik niet in zijn plannen bij Chelsea pas. Mijn relatie met de coach was slecht dit seizoen. Het is jammer, maar het is duidelijk dat de coach niet op mij rekent en me daar niet wil."

  Costa wil graag terug naar Atletico, maar dat mag pas in januari weer transfereren

  Chelsea betaalde in 2014 ongeveer 40 miljoen euro aan Atletico Madrid voor Costa en het Spaans-Braziliaanse woelwater ziet een terugkeer wel zitten. Maar de club van Griezmann, Torres en Carrasco mag van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) pas in januari weer transfers doen. Om volgend jaar met Spanje naar het WK te kunnen zou hij echter regelmatig moeten spelen.

  "Vijf maanden niet spelen ligt ingewikkeld, maar de mensen weten dat ik van Atletico houd en dat ik graag in Madrid woon. Het zou leuk zijn om terug te keren, maar vier of vijf maanden niet spelen zou moeilijk zijn. Er komt een WK aan, ik moet met heel wat rekening houden. Ik moet gewoon spelen."

  Costa out, Lukaku in?

  De een zijn dood is de ander zijn brood. Chelsea lijkt een vertrek van Costa te willen opvangen met de komst van Romelu Lukaku. De laatste dagen, sinds de Rode Duivel van Everton bij de nationale ploeg verteld heeft dat hij weet waar hij wil spelen, klinkt die klok weer luider. Chelsea en United lijken opties voor de vlot scorende Premier League-spits, die al eerder bij Chelsea zat.