• home
 • video
 • pas verschenen

  Brussels speelt voorrondes van Champions League en rekent op nieuwe zaal

  Chris Dowe in de huidige zaal van Brussels.

  Het gaat basketbalclub Brussels voor de wind dit seizoen. De finalist in de play-offs heeft op een persconferentie aangegeven te willen groeien: Europees en infrastructureel.

  Er waren twee grote nieuwsfeiten op de bijeenkomst die Brussels vandaag bijeengeroepen had met de pers. Het eerste was de aankondiging dat de club volgend seizoen zal aantreden in de voorrondes van de Champions League. 

  Dit seizoen waren de Brusselaars actief in de FIBA Europe Cup. Daarin werden ze in de groepsfase uitgeschakeld. Als Brussels er niet in slaagt zich voor de hoger aangeschreven Champions League te plaatsen, komt het alsnog in de FIBA Cup terecht.

  Er zijn drie voorrondes om zich te plaatsen voor de Europese competitie en Brussels zal ofwel vanaf de tweede ofwel vanaf de derde voorronde aantreden. Momenteel is enkel bekend dat de loting op 4 juli in München zal plaatsvinden.

  Nieuwe zaal voor 3.000 mensen moet half miljoen kosten

  Daarnaast kondigde Brussels aan dat het over afzienbare tijd in een nieuwe zaal hoopt te spelen. Alain Courtois, Brussels schepen van Sport, heeft plannen om een gloednieuwe zaal te bouwen in Neder-over-Heembeek, de gemeente waar Brussels ook nu zijn wedstrijden speelt.

  De stad Brussel voert momenteel een studie uit over de vestiging van de zaal en heeft ook al een architect aan het werk gezet voor het bouwwerk voor 3.000 toeschouwers dat zo'n 500.000 euro zal kosten. De resultaten zullen midden juli gepresenteerd worden op een gemeenteraad.

  Als de resultaten van de studie positief zijn, zouden de werken over anderhalf jaar moeten starten. 

  "De nieuwe zaal is een project dat ons al jaren na aan het hart ligt. Het is een noodzakelijke stap om de club te laten groeien", zegt voorzitter André De Kandelaer. "Het dossier zou sneller rond moeten geraken dankzij onze recente goede prestaties. Betere parkings zullen ook meer volk lokken. We hopen dat we 80% van de 3.000 plaatsen in de nieuwe zaal zullen kunnen vullen."