• home
 • video
 • pas verschenen

  Besnik Hasi is de nieuwe trainer van Olympiakos

  Hasi bij zijn voorstelling in Piraeus.

  De Griekse kampioen Olympiakos heeft Besnik Hasi gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach. De Kosovaarse Albanees was werkloos sinds zijn ontslag in Warschau vorig jaar.

  Olympiakos kroonde zich afgelopen seizoen voor de zevende keer op een rij tot kampioen, maar de verwachtingen liggen zo hoog in Piraeus dat trainers het er zelden lang volhouden.

  De Portugees Paulo Bento leidde de club vlotjes naar de titel en de 1/8e finales in de Europa League, maar na drie verloren partijen stond hij in maart toch aan de deur.

  Oudgediende Takis Lemonis volgde hem op. Met Besnik Hasi heeft Olympiakos nu een nieuwe hoofdtrainer te pakken. Volgens mediaberichten zou de ex-coach van Anderlecht voor twee jaar tekenen bij de Griekse recordkampioen.

  Na zijn periode bij paars-wit was Hasi alleen nog bij het Poolse Legia Warschau actief, waar hij in september vorig jaar na drie maanden moest opkrassen.

  Hasi: "Speciale sfeer in stadion schrikt spelers af"

  Besnik Hasi is blij dat hij weer aan het werk kan. "Ik ben heel gelukkig dat ik bij deze grote club aan de slag kan. Met Anderlecht moest ik twee keer tegen Olympiakos spelen. Ik merkte toen al dat het een grote club is en dat de speciale sfeer in het stadion bezoekende spelers afschrikt."

  "Ik kom naar hier met hoge ambities. De eerste uitdaging is om ons te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League."

  Tweet: