• home
 • video
 • pas verschenen

  Berizzo volgt zijn landgenoot Sampaoli op als trainer van Sevilla

  Eduardo Berizzo verlaat Celta Vigo voor Sevilla.

  De Argentijnse coach Eduardo Berizzo heeft een principeakkoord bereikt met Sevilla over een contract voor twee seizoenen. Dat nieuws maakte de Spaanse club bekend op haar website. Berizzo volgt zijn landgenoot Jorge Sampaoli op. Die verliet de Sevilla om Argentijns bondscoach te worden.

  De 47-jarige Berizzo was de voorbije drie jaar aan de slag bij Celta Vigo. Na een achtste (2015) en een zesde plaats (2016) eindigde de club afgelopen seizoen als dertiende in La Liga. In de Europa maakte Celta wel brokken want het avontuur eindigde pas in de halve finales tegen Manchester United. In de kwartfinales waren ze nog te sterk voor Genk.

  Sevilla deed het beter in de Spaanse competitie onder Sampaoli. De ploeg eindigde op een vierde plaats en treedt aan in de laatste voorronde van de Champions League.

  Tweet: