• home
 • video
 • pas verschenen

  United stoot CL-winnaar Real van de troon als meest waardevolle club

  Manchester United won onder Mourinho de Europa League.

  Manchester United is de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. Het doet beter dan Barcelona en Real Madrid. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse zakenblad Forbes. De waarde van de Engelse club wordt geschat op zo'n 3,27 miljard euro.

  Sportief loopt het bij United, pas 6e in de Premier League afgelopen seizoen, niet altijd van een leien dakje. Maar financieel gaat het de club wel voor de wind. United is voor het eerst in vijf jaar weer de meest waardevolle club ter wereld.

  United draaide een omzet van 680 miljoen euro. Het grootste deel van die inkomsten kwam uit deals met sponsors. De Europa League-winnaar zou volgens de berekening van Forbes 3,27 miljard euro waard zijn.

  Vorig jaar was Real Madrid nog de meest waardevolle club. Sportief bleef de Spaanse club het nochtans uitstekend doen. "De terugkeer van United op de eerste plaats zegt dan ook alles over de kracht van het merk en de slimme marketing", volgens Forbes.

  In de top 10 staan maar liefst zes Engelse clubs.

  Top 10 van meest waardevolle clubs
   ClubWaarde (in euro)
  1.Manchester United (Eng)3,27 miljard
  2.Barcelona (Spa)3,23 miljard
  3.Real Madrid (Spa)3,18 miljard
  4.Bayern München (Dui)2,41 miljard
  5.Manchester City (Eng)1,85 miljard
  6.Arsenal (Eng)1,71 miljard
  7.Chelsea (Eng)1,64 miljard
  8.Liverpool (Eng)1,32 miljard
  9.Juventus (Ita)1,12 miljard
  10.Tottenham (Eng)0,94 miljard