• home
 • video
 • pas verschenen

  Transfersoaps deze zomer: is 100 miljoen het nieuwe normaal?

  100 miljoen lijkt geen probleem meer voor Europese topclubs.

  Vrijdag gaat de transfermarkt in enkele Europese competities, waaronder de Premier League, officieel open. De rest volgt daarna, maar achter de schermen draait de transfermolen natuurlijk al op volle toeren. Wie zijn de (waarschijnlijke) hoofdrolspelers in de transfersoaps deze zomer?

  De hoofdrollen: het clubje van 100 miljoen euro

  Deze zomer lijkt de grens van 100 miljoen euro aan transfergeld zijn toverachtige status kwijt te raken. Volgens de officiële cijfers hebben tot op vandaag twee spelers de "magische" grens van 100 miljoen euro overschreven: Gareth Bale in 2014 (101 miljoen) en Paul Pogba in 2016 (105 miljoen).

  De kans dat het record van Pogba deze zomer verbroken wordt, lijkt zeer groot. Dat zou gewoon een voortzetting zijn van een trend. Maar dat er zoveel kandidaten zijn om het record te breken is wel opvallend.

  Een kijkje op de set van de transfersoaps van deze zomer.

  Kylian Mbappé: 135 miljoen

  Er was niet naast de prestaties van de 18-jarige Kylian Mbappé in de Champions League en de Ligue 1 te kijken in 2017. Dat heeft hem ondanks zijn jonge leeftijd gebombardeerd tot een hoofdrolspeler van de zomertransfers. En dat laat zich voelen in de prijs.

  Real Madrid, Manchester United, Chelsea en Arsenal worden nadrukkelijk genoemd als geïnteresseerde clubs en waarschijnlijk zijn er nog. Volgens de laatste berichtgeving van Radio Montecarlo heeft Real zijn bod verhoogd tot 130 miljoen euro. Mbappé zou zelfs een jaar extra ervaring mogen opdoen bij Monaco.

  Romelu Lukaku: 115 miljoen

  Dat Romelu Lukaku, vice-topschutter in de Premier League afgelopen seizoen, deze zomer vertrekt bij Everton lijdt nog weinig twijfel. En ook over de prijs lijkt niet veel discussie mogelijk. Everton vraagt 100 miljoen pond, zo'n 115 miljoen euro.

  In welk decor hij volgend seizoen zal spelen is wel nog niet helemaal duidelijk. Chelsea en Manchester United lijken de belangrijkste kandidaten. De Nederlandse topmakelaar Mino Raiola heeft uitstekende contacten bij United, maar Lukaku heeft nooit verborgen dat Chelsea de club van zijn dromen is.

  Eden Hazard: 115 miljoen

  De zomerperiode leek ook alle ingrediënten te bevatten voor een uitstekende soap rond Eden Hazard: twee minnaars (Real Madrid en Chelsea), een idool (Zinedine Zidane) en veel geld. Real zou volgens de geruchtenmolen wel 100 miljoen over hebben voor de Rode Duivel. Chelsea zou hem willen verleiden met een nieuw contract.

  Maar het ingrediënt drama maakte waarschijnlijk een einde aan het verhaal: een kuitbeenblessure.

  Antoine Griezmann: 100 miljoen

  Als een hoofdrolspeler uit het scenario wordt geschreven, is er nood aan een nieuwe ster. Om het vertrek van Zlatan Ibrahimovic op te vangen zou José Mourinho volgens de geruchten heel graag Antoine Griezmann aantrekken.

  United zou al maanden werken aan de overgang en willen tegemoedkomen aan de vraagprijs van 100 miljoen euro. Maar sinds enkele dagen wordt United geconfronteerd met een onverwacht plot. Griezmann heeft gezegd Atletico Madrid niet te willen verlaten op het moment dat de club een transferverbod heeft.

  Pierre-Emerick Aubameyang: 100 miljoen

  Pierre-Emerick Aubameyang scoorde dit seizoen 31 goals in de Bundesliga, een meer dan Robert Lewandowski en solliciteerde daarmee openlijk naar een hoger toneel om op te acteren. In het verleden sprak hij zelf zijn liefde voor Real Madrid uit, maar momenteel wordt hij vooral gelinkt aan PSG en aan Tianjin Quanjian, de Chinese club van Axel Witsel.

  De concurrentie tussen dergelijke kapitaalkrachtige clubs zou zijn prijs wel eens voorbij de grens van de 100 miljoen euro kunnen drijven.

  Cristiano Ronaldo: 180 miljoen

  Vandaag pakt de Portugese krant O Bola uit met een schreeuwerige voorpagina die dé transfersoap van de zomer voorspelt. De krant beweert dat verschillende clubs deze zomer tot 180 miljoen euro zouden willen bieden voor Ronaldo.

  Of Ronaldo en Real Madrid willen meewerken aan een transfer lijkt twijfelachtig, maar volgens O Bola zouden Manchester United, PSG en Chinese clubs het wel willen proberen.

  Ook hoge prijzen voor de bijrollen

  Een goede soap wordt ook gedragen door de bijrollen, al is dat woord relatief als je de bedragen mag geloven die spelers als De Gea, Lacazette of James moeten kosten.

  David De Gea zou volgens Marca heel binnenkort voor 75 miljoen euro de overstap maken van Manchester United naar Real Madrid. Opmerkelijke verhaallijn: de spelersgroep zou nochtans achter Keylor Navas staan, maar het bestuur in Madrid heeft zijn besluit genomen.

  Een deel van de transfersom kan Real halen uit de verkoop van James Rodriguez. Die wil en mag weg uit Madrid, maar enkel voor 70 miljoen. PSG, United en Chelsea zouden daar wel oren naar hebben.

  Ook Alexandre Lacazette is toe aan een nieuwe uitdaging. Bij de Fransman wordt het scenario gekleurd door een transferverbod. Volgens L'Equipe is Lacazette bereid een half jaar te wachten tot Atletico Madrid opnieuw transfers mag doen. Maar ook Arsenal ligt op de loer.

  In Italië draait de geruchtenmolen het meest rond Andrea Belotti. De Torino-aanvaller zou vooral in Engeland voor rivaliteit zorgen tussen Chelsea, United en Arsenal, maar ook AC Milan is geïnteresseerd. Maar voorzitter Cairo wil hem niet laten gaan. Of probeert hij de prijs op te drijven?

  Nog kandidaten om in een transfersoap te stappen zijn Alexis Sanchez van Arsenal en Alvaro Morata van Real. Maar volgens de laatste berichten zouden ze niet mogen vertrekken. En zoals in elke goede soap zullen er nog vele andere (onverwachte) namen op het toneel verschijnen.

  To be continued...