• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez over Estland: "Verwacht zeker geen 8-1"

  België speelt vrijdag tegen Estland.

  Op Eden Hazard na zijn alle Rode Duivels fit voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Het veld in Tallinn baart bondscoach Roberto Martinez wel wat zorgen. "Het is goed dat we er donderdagavond nog kunnen trainen", klinkt het.

  "Iedereen is fit en klaar"

  "Iedereen is fit en klaar", kondigde de bondscoach vandaag aan. "Divock Origi (die een verrekking in zijn kuit had), Axel Witsel en Laurent Ciman (later bij de kern door clubverplichtingen) hebben de volledige sessie kunnen afwerken en dat stemt me tevreden."

  De Duivels spelen vrijdagavond in de A. Le Coq Arena in Tallinn. De bondscoach maakt zich wel zorgen over het Estse veld. "Na de match tegen Kroatië hebben we gezien dat het veld er slecht bijligt en de laatste foto's tonen aan dat het nu niet veel beter is."

  "Er wordt ter plekke wel nog hard gewerkt om het te verbeteren. Het is een goede zaak dat we er donderdagavond nog kunnen trainen."

  "Estland heeft getoond dat het er klaar voor is"

  Midden november hakten de Rode Duivels Estland nog in de pan met 8-1. Maar bondscoach Martinez blijft voorzichtig, onder meer na een 3-0-zege van Estland in een oefenmatch tegen Kroatië.

  "De groep is gefocust, iedereen weet dat het belangrijk is. Estland heeft tegen Kroatië getoond dat ze er klaar voor zijn. Organisatorisch staan ze sterk en ze spelen altijd met de intentie om te winnen. Verwacht dus zeker geen 8-1."