• home
 • video
 • pas verschenen

  Italië is maatje te groot voor Uruguay, Spanje en Colombia in balans

  Italië viert de zege tegen Uruguay.

  In een vriendschappelijke interland heeft Italië een ruime 3-0-zege behaald tegen Uruguay. Atletico-verdediger Gimenez maakt een lullig, maar fraai eigen doelpunt. Spanje en Colombia hielden elkaar in evenwicht.

  Knullige eigen goal

  De Squadra Azzurra was de betere ploeg in het stadion van Nice, al zat de afwezigheid van Suarez, Cavani en Godin bij Uruguay daar vast voor iets tussen. De Italianen werden dan ook nog eens in het zadel geholpen door Atletico-speler Gimenez, die zijn eigen keeper te grazen namen bij de 1-0.

  Italië dikt aan in slot

  Uruguay reageerde wel na de koffie. Caceres tekende voor de gelijkmaker, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens een duwfout. Hij kreeg daarbij de ruggensteun van de videoscheidsrechter.

  In de slotfase van de match verdubbelde Eder de score op aangeven van Gabbiadini. Voor Uruguay-verdediger Gimenez werd het nog een complete baaldag. Hij beging een overtreding in de zestien, waarna De Rossi vanaf de stip voor de 3-0-eindstand zorgde.

  Italië - Uruguay 3-0

  Doelpunten: 7' Gimenez 1-0 (own), 83' Eder 2-0, 92' De Rossi 3-0 (pen)

  Italië: Donnarumma, Darmian, Barzagli (78' Chiellini), Bonucci, Spinazzola, Candreva (57' Bernardeschi), De Rossi, Marchisio (19' Montolivo), Insigne (64' El Shaarawy), Immobile (82' Gabbiadini), Belotti (46' Eder)

  Uruguay: Muslera, Maxi Pereira (82' Corujo), Gimenez, Coates, Caceres, Sanchez (46' Stuani), Nandez, Vecino, Gonzalez, Urreta, Rolan (73' Silva)

  Spanje en Colombia houden elkaar in evenwicht

  Spanje en Colombia gaven elkaar partij in Murcia. Bij het thuisland mocht onder meer Illarramendi zijn debuut maken in de nationale ploeg. David Silva bracht de Spanjaarden na dik 20 minuten op voorsprong, zijn zevende goal al onder het bewind van bondscoach Lopetegui.

  Een counterend Colombia kwam wel nog voor de rust langszij. Cardona strafte een misverstand in de Spaanse defensie af.

  Morata wist goal van Falcao uit, Izquierdo debuteert

  Na de pauze klom Colombia zelfs op voorsprong toen Radamel Falcao (foto) de 1-2 binnen kopte. Voor de Monaco-spits was het zijn eerste interlandgoal in twee jaar, maar hij is nu wel de topschutter aller tijden van Colombia.

  De overwinning zat er evenwel niet in voor Falcao en co. In de slotfase sleepte invaller Morata een gelijkspel uit het vuur met een fraaie overhoekse kopbal. Na de gelijkmaker mocht Club Brugge-speler Jose Izquierdo ook nog enkele minuten opdraven. Voor de flankaanvaller was het zijn eerste cap.

  Spanje - Colombia 2-2

  Doelpunten: 21' Silva 1-0, 39' Cardona 1-1, 54' Falcao 1-2, 86' Morata 2-2

  Spanje: Reina, Azpilicueta, Pique (55' Deulofeu), Nacho, Alba (46' Monreal), Illarramendi, Koke, Iniesta (46' Saul), Silva (46' Asensio), Aspas (55' Morata), Pedro (76' Vitolo)

  Colombia: Ospina, Arias, Davinson (46' O.Murillo), Zapata, Armero, Aguilar (64' Daniel Torres), Carlos Sanchez, Cuadrado (87' Izquierdo), James (80' Muriel), Cardona (64' Moreno), Falcao (77' Bacca)