• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen over aanslagen in Teheran: "Mensen geven amper hun mening"

  De Red Dragons verblijven momenteel in Teheran.

  De Belgische volleybalmannen komen vanaf vrijdag weer in actie in de World League. Het decor voor het tweede weekend: de Iraanse hoofdstad Teheran, waar vanochtend twee aanslagen gepleegd werden. "De mensen blijven herhalen dat het hier veilig is", zegt de bondscoach.

  "Ik denk dat jullie meer weten dan wij", vertelde bondscoach Vital Heynen in De Wereld Vandaag op Radio 1. Heynen en de Red Dragons verblijven momenteel in Teheran, waar ze de komende dagen drie World League-wedstrijden spelen.

  "Er wordt hier weinig over gesproken. De mensen zijn wel verbaasd. Maar zij voelen zich veilig in Teheran, al zal dat imago een beetje geschaad zijn."

  "Ik heb er enkele mensen over aangesproken en zij geven amper hun mening. Ze herhalen steeds weer hoe veilig het hier is. Voor de rest verneem je er weinig over."

  Hebben de gebeurtennissen van vanochtend gevolgen voor het programma van de Red Dragons? "Momenteel niet, maar het blijft wel gek dat je vrijdag tegen Iran speelt in een zaal met 12.000 toeschouwers. Het veiligheidsgevoel neemt wat af, maar het valt mee."