• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen over VW Fun Cup: "Start van een nieuwe carrière"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Tom Boonen rijdt volgende maand de 25u VW Fun Cup op het circuit van Francorchamps. Vandaag heeft hij in Zolder alvast zijn racelicentie behaald. "Ik heb geen examenstress gehad", lacht Boonen.

  Boonen: "Begin van nieuwe carrière"

  Nu Tom Boonen zijn racelicentie op zak heeft, wil hij graag werk maken van zijn nieuwe carrière. "Als professioneel wielrenner had ik nooit de toelating om deel te nemen aan wedstrijden. Nu mijn wielercarrière achter de rug is, heb ik mijn kans gegrepen. Voor dat examen heb ik geen stress gehad. Ik ken het allemaal wel", vertelt Boonen aan Sporza.

  In de Fun Cup kruipt Boonen achter het stuur van een VW Kever. "Die auto is best snel. Het is zeker niet eenvoudig. Het is een zware auto om mee te rijden, maar het is wel heel leuk."

  Er komen 130 auto's aan de start. "Dat is dezelfde situatie als een peloton in het wielrennen. Ik denk dat ik op dat vlak wel een voordeel heb. De ambitie? Ik denk dat de top 10 het hoogst haalbare is. We willen vooral de auto heel aan de aankomst krijgen."

  "Voor mij is dit zeker de start van een nieuwe carrière. Ik zou graag de 24u van Zolder rijden, maar ik ben nog niet zeker in welk team."

  Video player inladen ...

  Longin: "Tom Boonen heeft talent"

  Bert Longin is samen met Anthony Kumpen de ervaren rot in het team. "We doen dit project voor de derde keer, alleen is onze voorbereiding nu beter. Zonder technische problemen moeten we de top 10 kunnen halen", denkt Longin.

  Wat vindt hij van de stuurmanskunsten van Tom Boonen? "Hij heeft ambitie en talent, dat weet ik al enkele jaren. Tom is erg geconcentreerd. Hij heeft nog veel mogelijkheden om in een nationaal kampioenschap hoog te scoren."

  "Het grootste gevaar wordt de stress in het peloton. Het is de kunst om zo rustig mogelijk te blijven. Anthony en ik zullen met onze ervaring de andere jongens kunnen helpen." 

  Video player inladen ...

  Van Gucht: "Schildpad tussen drie hazen"

  Sporza-gezicht Ruben Van Gucht is de vierde rijder in het team. Hij deed al een keer eerder mee aan de race. "Maar het wordt de eerste keer met Tom Boonen. Iedereen in het team is heel ambitieus en ik ga daar in mee", vertelt hij.

  "Ik voel mij de schildpad tussen drie hazen, maar iemand moet de traagste zijn. Het is heel fijn om te doen. Het is wel enorm imponerend tussen al die auto's. Je moet constant nadenken, waardoor je nooit echt comfortabel in de auto zit. Het is echt wel zwaar, maar we zullen ons best doen."