• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Red Panthers: "Willen absoluut naar WK"

  Niels Thijssen, de bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de halve finales van de World League. "We hebben er enorm veel zin in", zegt de Nederlander.

  De halve finales van de World League worden tussen 21 juni en 2 juli afgewerkt in St-Lambrechts-Woluwe. De Red Panthers treffen in groep B Australië (FIH-4), Nieuw-Zeeland (FIH-5), Spanje (FIH-10) en Maleisië (FIH-22).

  "Het is een heel zware poule", zegt coach Niels Thijssen. "Maar we spelen voor eigen publiek en met onze jonge en gretige ploeg willen we voor een verrassing zorgen."

  "We kijken er enorm naar uit. We hebben er heel veel zin in. Het is al even geleden dat we nog een officieel toernooi speelden. Het is afwachten hoe ver we staan. We zullen moeten zien of we het gat met de andere landen hebben kunnen verkleinen."

  "In vergelijking met ons laatste toernooi zijn er veel nieuwe namen bij. Voor zes à zeven speelsters wordt dit het eerste toernooi. Het is een totaal andere dynamiek."

  In de World League staat een WK-ticket op het spel. "Na de teleurstelling van de Spelen willen we met het vrouwenhockey in België doorgaan op de ingeslagen weg en verder groeien. Kwalificatie voor het WK is daarbij van essentieel belang. Dat wordt niet makkelijk, maar we spelen thuis en we willen ons absoluut plaatsen."

  De 18 namen voor de World League

  Jill Boon (Oranje-Rood/Ned), Louise Cavenaille (Waterloo Ducks), Aisling D'Hooghe (Waterloo Ducks), Aline Fobe (Braxgata), Alix Gerniers (Gent), Lien Hillewaert (Braxgata), Pauline Leclef (Braxgata), Barbara Nelen (Braxgata), Sophie Limauge (Waterloo Ducks), Joanne Peeters (Waterloo Ducks), Emma Puvrez (MOP/Ned), Anouk Raes (Wellington), Elena Sotgiu (Herakles), Michelle Struijk (Antwerp), Stephanie Vanden Borre (Gent), Judith Vandermeiren (Braxgata), Louise Versavel (Braxgata) en Anne-Sophie Weyns (Victory)