• home
 • video
 • pas verschenen

  Boeckx: "Als Svilar mijn plaats krijgt, zal ik hem helpen om topper te worden"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Frank Boeckx ging na een rugoperatie en een weekje Ibiza langs bij Van Gils en Gasten. Hij praat over Anderlecht, de Rode Duivels en zijn hond. "Ik weet nog niet of ik het seizoensbegin haal", vertelt hij na zijn rugoperatie.

  "Als Svilar mijn plaats krijgt, zal ik hem coachen"

  Frank Boeckx werd eind vorige maand geopereerd aan zijn rug. "Het is nog niet zeker dat ik de seizoensstart mis. Het was een kleine ingreep, maar een rug is wel gevoelig. Ik mag niet te snel de trainingen hervatten, want dan kan ik hervallen."

  "Maar daarom ben je met drie doelmannen. Ik heb geen garantie gekregen dat ik opnieuw de nummer 1 word. Dat bestaat niet in het voetbal."

  "Als Mile Svilar mijn plaats inneemt, dan zal ik hem zo goed mogelijk bijstaan en zal ik proberen te zorgen dat hij de topper wordt die hij kan worden. Het is een uitzonderlijk talent. Maar je mag hem ook niet te vroeg brengen want dan bestaat het risico dat je hem verbrandt."

  "De andere doelmannen zijn eerder concullega's dan concurrenten. Iedereen speelt liever, maar er is maar een plaats onder die lat. Ik ben dit seizoen ook begonnen tussen twee jonge doelmannen. Ik zou dat later ook wel willen doen. Keeperstrainer worden bijvoorbeeld en mijn ervaring delen."

  Video player inladen ...

  "Courtois had De Bruyne misschien beter moeten coachen"

  Heeft Frank Boeckx naar de Rode Duivels gekeken? "Ik heb een stukje gezien en de samenvatting. Maar niet de hele match. Ik was bij vrienden en ik voetbal al een heel jaar. Het was ook maar vriendschappelijk."

  "Of Courtois in de fout ging bij de tegengoal? Het was een misverstand. Dat kan gebeuren. Hij mag die bal wel spelen, maar hij moest coachen. Hij had kunnen wijzen of roepen en duidelijk maken aan De Bruyne dat hij de bal meteen breed moest spelen. Nu wist die niet wat er in zijn rug gebeurde."

  Boeckx hield 13 keer de nul in 24 competitiematchen. Dat is beter dan Courtois, Neuer en Buffon. "Maar we spelen ook niet tegen dezelfde ploegen natuurlijk."

  Video player inladen ...

  "Ik ging op wereldreis en mijn huis stond al te koop"

  Het sprookje van Frank Boeckx is ondertussen bekend. "Ik was het plezier in het voetballen helemaal kwijt. Ik was klaar om met de rugzak op wereldreis te trekken. Mijn huis stond al te koop toen ik een telefoontje kreeg van Van Holsbeeck."

  "Dat was letterlijk en figuurlijk mijn reddingsboei in het voetbal. Bij Anderlecht heb ik het plezier teruggevonden. Daar ben ik de club vooral dankbaar voor. Het is een grote club, maar ook een joviale en een warme club."

  Video player inladen ...

  "Het is een jachthond, maar het is een dikke schoothond geworden"

  In Van Gils en Gasten ging het ook over broodfok. Frank Boeckx herkende het verhaal. "Ik heb ook een hond: Jules. Die kwam ook van een broodfokker en we hebben ook problemen gehad. Hij groeide niet goed en begon te manken."

  "Er zijn ook traantjes gevloeid toen. Ze geven je een keuze: wil je een puppy van zes maanden laten inslapen? Want hij zal heel zijn leven lang niet kunnen doen wat hij moet doen. En je wil ook niet dat hij tien jaar lang pijn heeft."

  "Hij had een heupoperatie nodig. Het is eigenlijk een jachthond. Hij wil rennen, maar dat gaat niet. Dus nu is hij een dikke schoothond geworden die in de zetel ligt."

  Video player inladen ...