• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische Tour-winnaars krijgen postzegel: "Gebruiken voor mijn fanmail"

  Lucien Van Impe en Eddy Merckx.

  Bpost lanceert vandaag postzegels met daarop de tien Belgische winnaars van de Ronde van Frankrijk. "Een hele eer", vinden Eddy Merckx en Lucien Van Impe. "Ik hoop dat ik er ook een paar kan krijgen voor de verzamelaars ze opkopen."

  Op 12 juni kunnen postzegelverzamelaars en wielerliefhebbers de nieuwe postzegels kopen in de winkel. Doet dit zoveelste eerbetoon nog iets met Eddy Merckx? "Toch wel. Het is niet zomaar een huldiging. Een postzegel blijft bestaan."

  Eddy Merckx heeft al een paar postzegels met zijn hoofd op. "Voor mij is het de eerste keer", vertelt Van Impe. "Het is een hele eer. Ze hebben me verwittigd en gevraagd of het mocht. Maar ik heb geen idee hoe de zegel eruit zal zien. Ik denk dat ik er zal opstaan met mijn gele trui, maar het is dus echt nog een verrassing."

  Vanmiddag worden de zegels onthuld. Zullen ze zelf ook een paar postzegels bijhouden? "Ik hoop dat ik er zal kunnen krijgen", zegt Van Impe. "Er zullen er waarschijnlijk geen duizenden van gemaakt worden. En ik ken dat, voor je het weet kopen de verzamelaars alles op."

  "Ik stuur nog tamelijk veel brieven. Vooral naar supporters die om een handtekening vragen. Dat zijn er honderden, zeker uit het buitenland. Het zou leuk zijn als ik mijn eigen zegel zou kunnen gebruiken", vertelt Merckx.

  Van Impe: "Ik ga dat zeker ook proberen. Ik krijg ook nog veel brieven, maar zeker niet zo veel als Eddy. Ik zal ook de zegels van Merckx gebruiken. Ik ben altijd supporter van hem geweest."