• home
 • video
 • pas verschenen

  Backaert trok gisteren ten aanval in Dauphiné met dank aan... José De Cauwer

  Frederik Backaert mag straks ook proberen aan te vallen in de Tour.

  Ploegleider Hilaire Van der Schueren weet hoe hij zijn renners moet motiveren bij Wanty-Groupe Gobert. Met een leugentje om bestwil prikkelde hij Frederik Backaert om gisteren mee te glippen in de lange vlucht tijdens het Critérium du Dauphiné.

  Backaert: "Ik wou me tonen aan José"

  Frederik Backaert reed gisteren liefst 180 kilometer ten aanval tijdens de 3e rit in het Critérium du Dauphiné. Zijn drijfveer was niemand minder dan Sporza-commentator José De Cauwer.

  "Hilaire (Van der Schueren) had me vooraf gezegd dat José De Cauwer kritiek had op mij", zegt Backaert. "De Cauwer zou gezegd hebben dat ik niet klaar was voor de Tour. Ik dacht: "Ik zal eens tonen wat ik allemaal kan.""

  Maar uiteindelijk bleek het om een leugentje te gaan van ploegleider Hilaire Van der Schueren. Een ideale motivatietruc, want vluchter Backaert mocht gisteren uiteindelijk nog meesprinten voor de zege. De Wanty-renner eindigde 3e, achter Bouwman en Siskevicius.

  Backaert heeft Tour-ticket te pakken

  Onze 27-jarige landgenoot maakt straks ook zijn debuut in de Tour de France. "Dat wist ik al een tijdje", zegt Frederik Backaert.

  "Maar eerst ligt mijn focus nog op de Dauphiné, want het zal hier nog lastig worden. De laatste drie dagen zijn echt zwaar. Of ik me nog zal proberen te nestelen in een lange vlucht? Neen, vanaf nu staat alles in het teken van onze klassementsman Guillaume Martin (10e in de stand).

  VIDEO: Bouwman juicht in 3e Dauphiné-rit, Backaert eindigt 3e

  Video player inladen ...