• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Een transfer? In het voetbal kan veel gebeuren"

  Blijft Alderweireld Tottenham trouw?

  Toby Alderweireld kwam na de woensdagtraining bij de Rode Duivels nog eens terug op de 2-1-zege tegen Tsjechië. "We moeten meer kwaliteit tonen aan de bal." En een transfer, houdt Alderweireld zich daar mee bezig? "Ik ben benieuwd", klonk het ietwat mysterieus.

  "Nog één keer vlammen"

  "Nog één keer vlammen en dan een welverdiende vakantie", herhaalde Toby Alderweireld meermaals in zijn gesprek met Peter Vandenbempt.

  Alderweireld won maandag met de Belgische nationale ploeg van Tsjechië. De Belgische verdediging, met drie man tegen Tsjechië, kwam af en toe in de problemen.

  "De aanvallende spelers moeten ook hun defensief werk doen. In balbezit heb je zoveel kwaliteit en dat moet toch beter. Dan staan we minder onder druk en wordt het voor ons makkelijker. We moeten slimmer zijn in balbezit."

  Alderweireld ziet de match van vrijdag tegen Estland als een belangrijke test. "Ook al is Estland een mindere tegenstander, het wordt belangrijk om die match snel op slot te gooien. We moeten serieus starten en snel een doelpunt maken."

  "Tot nu toe blijf ik zeker bij Tottenham..."

  Vrijdag kunnen Alderweireld en zijn ploegmaats met vakantie. Of wachten er nog drukke weken in de transferperiode? "Je weet nooit, in voetbal kan veel gebeuren", zegt Alderweireld.

  "Ik weet het niet. Tot nu toe blijf ik zeker bij Tottenham, maar er zijn geen gesprekken. Ik ben benieuwd."

  "Of er interesse is na een uitstekend seizoen? Ik focus me echt op voetbal. Mijn vader doet die zaken, maar schermt me daar echt voor af. Ik ben heel tevreden bij Tottenham, maar we zien wel wat deze periode brengt."