• home
 • video
 • pas verschenen

  "Chelsea of United? Bij Chelsea is Lukaku prioriteit nummer één"

  In welk shirt is Romelu Lukaku volgend seizoen te bewonderen?

  Engeland is volledig in de ban van de nakende transfer van Rode Duivel Romelu Lukaku. "Ik denk dat er meer kans is dat het Chelsea wordt dan Manchester United", zegt HLN-journalist Kristof Terreur, die de Premier League op de voet volgt.

  Terreur: "United zit al op andere pistes dan enkel Lukaku"

  "Ik weet waar ik volgend jaar wil spelen", zei Romelu Lukaku gisteren tijdens het persmoment van de Rode Duivels (video). "Maar ik mag nog niet zeggen waar."

  De Engelse media speculeren nu druk over de toekomstige ploeg van Lukaku. "Een bepaalde krant titelde "Lukablue", een woordspeling om Lukaku te linken aan Chelsea", vertelt Premier League-watcher Kristof Terreur aan Studio Brussel.

  "Ik denk ook dat er meer kans is dat het Chelsea wordt dan Manchester United. Ook omdat Lukaku van kindsbeen af al grote fan is van Chelsea. Hij kon en wou vorig jaar al terug. En bij Chelsea is hij prioriteit nummer 1 op de lijst. Bij Manchester United zitten ze ondertussen ook al op andere pistes."

  Video player inladen ...

  Terreur: "Geen enkel mens is 115 miljoen euro waard"

  Er is sprake van een transferbedrag van 100 miljoen pond (ca. 115 miljoen euro). Is Lukaku zoveel geld waard? “Geen enkel mens is volgens mij zoveel geld waard", zegt Terreur.

  "Het is een waanzinnig bedrag, waardoor veel mensen kwaad worden. Maar door het tv-geld voor de clubs en de inkomsten is 115 miljoen euro voor sommige Engelse ploegen geen grote investering. Chelsea heeft dit seizoen bijvoorbeeld al 170 miljoen euro overgehouden aan tv-geld alleen."

  "De Premier League is Lukaku op het lijf geschreven. Het Spaanse voetbal is dat minder. En er zijn ook maar weinig clubs buiten de Premier League die Lukaku kunnen betalen. Barcelona en Real Madrid kunnen dat wel. Maar de Engelse clubs zijn gewoon te rijk. Als een goede speler in Engeland komt spelen, geraakt hij er nog moeilijk weg."