• home
 • video
 • pas verschenen

  Turan krijgt het aan de stok met journalist en stopt als international

  Turan speelde gisteren nog met Turkije tegen Macedonië.

  De carrière van Arda Turan (30) bij de Turkse nationale ploeg zit erop. De aanvoerder van de Turken nam die drastische beslissing na een incident met een Turkse journalist op een vliegtuig. Turan speelde 97 interlands voor Turkije.

  Turkije oefende gisteren tegen Macedonië (0-0), maar op de terugvlucht naar Italië - waar de ploeg op stage is - liep het grondig mis.

  Arda Turan ging volgens de Turkse media verhaal halen bij de Turkse sportjournalist Bilal Mese, die ook op het vliegtuig zat. Volgens Turan had Mese een onjuist verhaal over hem en andere spelers van de Turkse nationale ploeg geschreven.

  Turan zou Mese bij de keel gegrepen hebben, iets wat niet getolereerd werd door de Turkse nationale voetbalbond. De Barcelona-speler werd door bondscoach Fatih Terim uit de selectie gelaten voor de WK-kwalificatiematch tegen Kosovo, maar Turan ging zelf nog een stapje verder.

  "Ik vertrek bij de selectie en speel niet meer voor Turkije", verklaarde Turan in een persmoment van amper twee minuten. "Ik heb geen spijt. Ik houd van mijn land, maar het is voorbij."