• home
 • video
 • pas verschenen

  Succescoach van Ajax is nieuwe trainer van Borussia Dortmund

  Peter Bosz bereikte met Ajax de finale van de Europa League.

  Ajax mag op zoek naar een nieuwe coach, want Peter Bosz maakt na amper een seizoen al de overstap naar Dortmund. Daar wordt hij de opvolger van de jonge Thomas Tuchel. Die moest ondanks bekerwinst opstappen bij de Duitse topclub.

  De 53-jarige Bosz beleefde een moeilijke start bij Ajax, maar kreeg na de winterstop veel complimenten over de aantrekkelijke speelstijl van zijn ploeg. De club uit Amsterdam moest de landstitel aan Feyenoord laten maar haalde wel de finale van de Europa League.

  Bosz tekende bij Dortmund een contract tot eind 2019. Het is al de negende club voor de ex-international uit Apeldoorn. Ook assistent-trainer Hendrie Krüzen maakt de stap van Ajax naar Borussia Dortmund.

  "Ik heb gemengde gevoelens bij deze overgang", klinkt het bij algemeen directeur Edwin van der Sar op de website van Ajax. "Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking."

  "We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities. Het ging ons te ver om Bosz aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen."

  De mededeling op Twitter: