• home
 • video
 • pas verschenen

  Pepe verlaat na 10 jaar Real: "Ik begrijp niet waarom ik uit team verdween"

  Pepe won met Real 3x Champions League, 3x titel en 2x beker.

  De Portugese verdediger Pepe (34) speelt volgend seizoen niet meer voor Real Madrid. Dat heeft de beenharde international, die in 2007 in de Spaanse hoofdstad belandde, op de Spaanse radio Cadena Cope bevestigd.

  "Het is duidelijk dat ik niet blijf", vertelde Pepe, die einde contract is. "Ik besliste in januari al om te vertrekken, toen ik zag dat het voorstel van de club niet ideaal was voor mij."

  Real stelde hem een eenjarig contract voor, de Portugese Braziliaan wilde graag langer. "De houding van Real Madrid was niet correct", stelde de ervaren verdediger, die wat rancune toont tegenover coach Zinédine Zidane.

  "Wat hij voor Real heeft gedaan, is formidabel, maar er zijn zaken die ik niet begrijp. Ik weet niet waarom ik uit de ploeg verdween."

  PSG, Inter of Engeland?

  De Spaanse pers denkt te weten dat Pepe bij PSG of Inter kan belanden. "Maar er zijn nog aanbiedingen, onder meer uit Engeland. Ik heb nog nergens getekend."

  Pepe verloor dit seizoen zijn basisplaats. Hij is nog maar de derde keuze centraal in de verdediging achter Raphaël Varane en Sergio Ramos. De Portugees werd vaak geplaagd door blessures: in oktober aan zijn dij, in januari aan zijn kuit en in april aan zijn ribben.

  Pepe, die vorige zomer het EK won met Portugal, heeft een stevig palmares bij elkaar gevoetbald in Madrid: sinds 2007 won hij drie keer de Champions League, drie keer de titel en twee keer de beker.