• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: Thaise King Power Group neemt OHL over

  Den Dreef blijft wel in Leuvense handen.

  OH Leuven heeft de deal met de Thaise overnemers afgerond. De club is nu voor 92 procent in handen van de King Power Group, die ook de plak zwaait bij Leicester City.

  OHL had vorige maand al een akkoord bereikt met de King Power Group. Vandaag is de overname ook officieel. De nieuwe Thaise eigenaars hebben 92 procent van de aandelen. De jeugdopleiding, de vrouwenploeg, de sociale werken en het stadion blijven in Leuvense handen.

  "OHL koos met de King Power Group voor het project dat de meeste garanties biedt voor de toekomst van de club, zowel op financieel vlak als op sportief vlak. Het project zorgt voor voldoende financiële middelen om een zo spoedig mogelijke terugkeer naar eerste klasse A te kunnen ambiëren", klinkt het op de website van OHL.

  "De komende dagen zullen nog een aantal details verder worden uitgewerkt, waarna de club in nauw overleg met de nieuwe eigenaars haar plannen en bedoelingen zal toelichten."