• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Ik probeer te leven als een gewone mens"

  Nainngolan vindt dat er in België veel heisa wordt gemaakt over een privékwestie.

  Zowel bij Radja Nainggolan als Jan Vertonghen waren er niet alleen sportieve vragen na de 2-1 tegen Tsjechië. De Romein kreeg vragen over zijn positieve alcoholcontrole bij de vorige interlands, de Londenaar over de premies.

  Nainggolan: "Goeie start niet lang genoeg volgehouden"

  Om met het sportieve te beginnen: Nainggolan - die voor het eerst op zijn geliefde positie van tien werd uitgespeeld - zag ook dat na de Belgische goal de wisselvalligheid regeerde. "We hebben onze goeie start niet lang genoeg volgehouden."

  "Op die tegengoal na kunnen we toch nog van een vrij goeie eerste helft spreken, met veel pressing op de bal en een goede balrecuperatie."

  "Tegen Estland hoop ik dat we de hele wedstrijd de concentratie kunnen houden. Het wordt lastig, want we staan vlak voor de vakantie en dat speelt toch mee in het achterhoofd."

  Over zijn positieve alcoholcontrole: "In de toekomst beter opletten"

  Nainggolan kwam ook nog eens terug op het incident tussen de twee vorige interlands eind maart - Griekenland en Rusland - toen hij positief testte bij een alcoholcontrole. "In België wordt daar veel heisa over gemaakt, in Italië beoordelen ze je eerder op je prestaties op het veld."

  "Wat mij betreft is dit een persoonlijk kwestie, die bovendien in het verleden ligt. Ik kom niet vaak in België en dan zie je een paar vrienden en ga je iets drinken, ik zie daar niets verkeerds in. Ik probeer te leven als een gewone mens. In de toekomst moet ik gewoon beter opletten."

  Vertonghen: "Onder Wilmots met 4 achterin"

  Voor de Duivels was Tsjechië al de vijfde match op een rij dat er minstens één goal geïncasseerd werd. Een schril contrast met de vorige kwalificatiefase.

  Vertonghen ziet een reden: "Bij ons stonden er slechts drie verdedigend ingestelde spelers op het veld. Onder Wilmots speelden we met vier achterin, met daarbovenop Witsel op het middenveld. Zo hielden we de boel makkelijker dicht. Nu wordt er anders gedacht. Dat is even wennen, maar in de toekomst kan dit in ons voordeel uitdraaien."

  Tsjechië had meer dan één keer kunnen scoren, want het raakte twee keer de paal: "Het eerste duel wonnen we vaak, maar de tweede bal ging dikwijls verloren. In die fases waren we niet scherp genoeg."

  Vertonghen: "Winnen want willen groepswinnaar worden"

  De vorige keer dat de Belgen op bezoek gingen in Estland werd het 2-0 in een WK-kwalificatiewedstrijd voor Zuid-Afrika 2010. Vertonghen was er toen al bij: "We moeten opletten omdat het de laatste match van het seizoen is. Na de 8-1 in november zal Estland verdedigend spelen. Wij willen gewoon winnen en het seizoen goed afsluiten. Want die laatste match neem je altijd mee naar het tussenseizoen. Bovendien willen we ons rechtstreeks kwalificeren voor het WK en dan moeten we groepswinnaar worden."

  Vertonghen over premies en portretrechten: "Intentie is er"

  Als vicekapitein en een van de sleutelspelers is Vertonghen ook betrokken bij de onderhandelingen over de premies en de portretrechten. Die slepen nu al maanden aan, maar er werd vorige week een compromis bereikt en een definitief akkoord is in de maak. 

  "Als ik de kranten lees, zijn jullie up-to-date. We hebben vrijdag en zaterdag samengezeten met Mehdi Bayat en de intentie is er om eruit te komen. Er zijn concrete stappen richting een akkoord gezet. We willen het zeker afsluiten, maar dan wel met een goed akkoord."