• home
 • video
 • pas verschenen

  Nafi Thiam wordt ambassadrice van UNICEF België

  UNICEF-directeur Olivier Marquet (l), -preses Eddy Boutmans en Thiam.

  Kinderrechtenorganisatie UNICEF België heeft vanochtend olympisch kampioene Nafi Thiam benoemd tot Vrijwillige Ambassadrice van de organisatie. "Ik wil een voorbeeld zijn en hoop mee te kunnen streven naar een wereld waarin onderwijs voor elk kind een prioriteit kan zijn."

  Sinds de Spelen in Rio - waar Thiam verrassend de zevenkamp won - is de 22-jarige Nafi Thiam een wereldvedette geworden. Omdat de BBC haar uitgebreid wou interviewen begon de persconferentie in Antwerpen vanochtend dan ook met een uur vertraging.

  "Nafi scheert hoge toppen"

  UNICEF-directeur Olivier Marquet legde uit waarom zijn organisatie bij de atlete terechtkwam: "Nafissatou scheert de voorbije dagen letterlijk en figuurlijk hoge toppen."

  "Haar populariteit, jeugdig enthousiasme en sportieve ingesteldheid zullen zeker en vast een belangrijke meerwaarde leveren voor onze dagelijkse inspanningen om het welzijn van de kinderen in de wereld te vebeteren en de naambekendheid van onze organisatie te vergroten."

  Thiam zet in op onderwijs: "Belangrijk voor elk kind"

  De komende weken gaan Thiam en de organisatie samenzitten om hun samenwerking verder te concretiseren. UNICEF België wil de komende jaren inzetten op de verbetering van de toegang tot het onderwijs voor ieder kind en - in eigen land- een stem geven aan kwetsbare kinderen zoals vluchtelingenkinderen en kinderen in armoede.

  Thiam is zeer vereerd met de benoeming: "Mijn studies zijn voor mij persoonlijk altijd een prioriteit geweest, ongeacht mijn sportieve prestaties. Ik wil hierin een voorbeeld zijn voor alle kinderen/jongeren en hoop door mijn UNICEF-ambassadeurschap mee te kunnen streven naar een wereld waarin onderwijs voor elk kind een prioriteit kan zijn."

  Bekend rijtje van vijf ambassadeurs

  Thiam is na Justine Henin nog maar de tweede Belgische sporter die de ambassadeurstitel krijgt. Sinds 1993 worden die toegekend. Momenteel telt  UNICEF België vijf Vrijwillige Ambassadeurs: zangeres Axelle Red, zanger Helmut Lotti, ex-Miss België Tatiana Silva, tv-persoonlijkheid Tom Waes en dus Thiam.

  Tweet van UNICEF: