• home
  • video
  • pas verschenen

    Japanse middenvelder is duurste aankoop van Waasland-Beveren

    Ryota Morioka is de nieuwe aanvallende middenvelder van Waasland-Beveren.

    Waasland-Beveren heeft zich versterkt met middenvelder Ryota Morioka. De Japanner is de duurste transfer in de geschiedenis van de club. "Hij zal knallen op de Freethiel", zegt voorzitter Dirk Huyck.

    Ryota Morioka verdedigde sinds vorig jaar de kleuren van de Poolse eersteklasser Slask Wroclaw. In Polen scoorde hij 15 keer in 50 wedstrijden. De aanvallende middenvelder werd al twee keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Japan.

    Waasland-Beveren had Morioka al een tijdje op het oog en betaalt nu een clubrecord voor de middenvelder. "Ik ben blij dat het eindelijk gelukt is om Morioka aan onze club te verbinden", zegt voorzitter Dirk Huyck. "Ik volg zijn prestaties al 1,5 jaar op de voet."

    "We zijn ervan overtuigd dat hij zal knallen op de Freethiel. Hopelijk kan hij hier zijn mooie statistieken ook bevestigen."

    Morioka heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend. Hij koos voor het shirtnummer 44.