• home
 • video
 • pas verschenen

  Duits B-elftal maakt pas op het nippertje gelijk tegen Denemarken

  Kimmich scoorde met een knappe omhaal.

  Wereldkampioen Duitsland heeft geen beklijvende oefeninterland afgewerkt tegen Denemarken. Bondscoach Joachim Löw gunde zijn basisspelers rust, de B-ploeg kon pas in de slotfase een gelijkspel afdwingen in Brøndby.

  Duitsland staat zaterdag in zijn WK-kwalificatiecampagne voor geen al te lastige opdracht tegen San Marino, maar bondscoach Joachim Löw stelde vaste waarden zoals Neuer, Hummels, Kroos en Müller niet op. Het jeugdige elftal kon zich ook in de kijker spelen voor de Confederations Cup (17 juni - 2 juli).

  Het Duitse B-elftal, met 6 debutanten, illustreerde een gebrek aan automatismen en kon in een regenachtig Brøndby nooit voor vuurwerk zorgen. De Duitsers trokken met een 1-0-achterstand naar de kleedkamers, nadat Eriksen een foutje van Rüdiger had afgestraft.

  Na de pauze kwam Duitsland zoetjesaan beter in de match. Maar pas in de 88e minuut kreeg het loon naar werken: Kimmich scoorde de 1-1 met een knappe omhaal.