• home
 • video
 • pas verschenen

  Daviscup-formule wordt hervormd: best-of-three in enkelwedstrijden

  De Daviscup wordt binnenkort in een nieuw kleedje gestoken.

  De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft een nieuwe horde genomen in het aanpassingsproces van de Daviscup-formule. De enkelspelen zullen vanaf 2018 naar twee in plaats van drie gewonnen sets gespeeld worden.

  De ITF broedt al een tijdje op een plan om de Daviscup-ontmoetingen opnieuw aantrekkelijker te maken. Heel wat toppers laten de wedstrijden met de nationale ploeg al een tijdje links liggen door een te drukke kalender.

  Met enkele aanpassingen hoopt de ITF de toptennissers weer naar het Daviscup-tennis te lokken. Een van de belangrijkste veranderingen: de enkelspelen worden vanaf 2018 naar twee in plaats van drie gewonnen sets gespeeld.

  De nieuwe formule, die begin augustus nog goedgekeurd moet worden door alle nationale tennisfederaties, zou bovendien inhouden dat de titelhouder de eerste ronde van de daaropvolgende editie thuis mag afwerken. Ook de Fed Cup zou die maatregel overnemen.

  Daarentegen zullen de wedstrijden nog altijd van vrijdag tot zondag afgewerkt worden en zal het dubbelspel nog altijd gespeeld worden volgens een best-of-five.