• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat schrapt eerste training bij Oranje: "WK? Moeilijk, maar niet onmogelijk"

  Advocaat gunde zijn spelers een extra dagje rust.

  Dick Advocaat (69) is vandaag begonnen aan zijn derde ambtstermijn als bondscoach van het Nederlandse elftal. Advocaat had meteen opvallend nieuws voor zijn spelersgroep: de training werd geschrapt.

  Extra dagje rust

  Vrijdag speelt Nederland een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, maar Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit verschenen bij hun vuurdoop vandaag niet op het trainingsveld.

  Het duo gunde de Nederlandse spelersgroep vandaag een dagje rust. De 69-jarige Advocaat meent dat de internationals aan het einde van een lang seizoen een extra dagje rust kunnen gebruiken en vertelde aan de spelers dat ze vandaag binnen konden blijven.

  Nederland was vorige week op trainingskamp in Portugal en oefende tegen Marokko en Ivoorkust. Aangezien Advocaat nog bij zijn club Fenerbahçe aan de slag was, nam assistent Fred Grim die matchen voor zijn rekening.

  "Goed gevoel aan oefenmatchen overgehouden"

  Advocaat gaf vanmiddag nog een persconferentie. Nederland staat in de WK-kwalificatiecampagne na 5 speeldagen op de 4e plaats in groep A, met slechts 7 punten. Komt het WK in gevaar?

  "Het WK halen is moeilijk, maar niet onmogelijk", vertelde Advocaat. "Maar we kunnen ons inderdaad niets meer veroorloven."

  "Ik heb een heel positief gevoel overgehouden aan de laatste twee wedstrijden tegen Marokko en Ivoorkust (1-2 en 5-0). We weten allemaal dat het beter kan, maar het zijn wel resultaten die tellen. Hopelijk geeft dat een beetje meer vertrouwen. We denken genoeg kwaliteiten te hebben om ons doel te halen."